Kirjoitukset ajalta maaliskuu 2020

Miten PK-yritykselle rakennetaan toimiva hallitus? Vieraana Heikki Nuutila, hallitusammattilainen

torstai 26. maaliskuuta 2020

Miten PK-yritykselle rakennetaan toimiva hallitus? Siitä puhutaan tässä Let’s do !T:n podcast-jaksossa, jossa Pekka Poukkulan vieraana aiheesta keskustelemassa on hallitusammattilainen Heikki Nuutila.

 • Mikä on omistajan tahdon merkitys?
 • Mikä on hallituksen, entä mikä toimitusjohtajan rooli?
 • Miten omistajan, hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan roolit pidetään erillään jos kyseessä on sama henkilö, kuten monessa pk-yrityksessä onkin?
 • Missä vaiheessa pk-yrityksen kannattaa rakentaa toimiva hallitus?
 • Mitä tehtäviä ja vastuita hallituksella on?
 • Paljonko ulkopuoliselle hallituksen jäsenelle pitää maksaa? Entä pitääkö hänet ottaa osakkaaksi?

Katso ja kuuntele episodi, niin saat näkemyksiä siitä, kuinka voit rakentaa PK-yritykselle toimivan hallituksen.

Jos haluat kuulla lisää kasvusta ja digitaalisesta kilpailukyvystä, jätä viesti Let’s do !T:lle ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten:
https://letsdoit.fi/jutellaan/

Sopivatko kanta-asiakasohjelmat B2B:hen? Vieraana Antti Pietilä, Loyalistic Oy

torstai 19. maaliskuuta 2020

Tunnemme kuluttajapuolen kanta-asiakasohjelmat oransseista plussapisteistä ja vihreistä “Escorteista”. Business to business -puolelta mieleen tulee lähinnä keskustelu työmatkojen lentopisteiden käyttämisestä henkilökohtaiseksi hyödyksi ja sen edun verotuksesta.

Tässä Let’s do !T:n podcastissa Pekka Poukkulan vieraana on asiakasuskollisuuden ja kanta-asiakasohjelmien asiantuntija, Loyalistic Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Antti Pietilä. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus kanta-asiakasohjelmista ja niiden pyörittämiseen tarvittavista järjestelmistä.

Kanta-asiakasohjelmien päätarkoitus on sitouttaa asiakasta keskittämään hankintojaan kanta-asiakasohjelmaa tarjoavaan yritykseen ja näin ollen parantaa asiakaskannattavuutta. Tyypillisesti osa tästä kannattavuuden paranemisesta palautetaan palkkiona asiakkaalle isompina alennuksina tai jopa ns. kick-backina, eli silkkana rahana.

Miten on B2B:ssä? Onko kanta-asiakasohjelmia ja jos on, miten ne on rakennettu ja millaista hyötyä ne tuovat? Entä miten ohjelmat rakennetaan niin, että ne kestävät päivänvalon myös verottajan silmissä?

Loyalistic on tuonut markkinoille tähän kokemukseen pohjautuen pilvipohjaisen alustan kanta-asiakasohjelmien pyörittämiseen.

 • Miten B2B-kanta-asiakasohjelmat eroavat B2C:stä?
 • Millaisia palkkiomalleja on käytössä, ja mitä kannattaa käyttää?
 • Toimivatko alennukset ja kick-backit?
 • Sopivatko kanta-asiakasohjelmat isoille yritysasiakkaille, jotka ovat tarkkoja hyvästä hallintotavasta? Tai julkisen sektorin asiakkaille? Minkälainen tällainen ohjelma sitten on?
 • Entä asiakasyrityskohtaiset ohjelmat? Mitä niillä haetaan?
 • Miten kanta-asiakasohjelma sovitetaan asiakasyrityksen ostoprosessiin?
 • Mitä hyötyjä kanta-asiakasohjelmasta on asiakaspysyvyyden, myynnin tehostumisen ja sopimusten jalkautuksen näkökulmista?
 • Millainen on hyvä kanta-asiakasohjelma ja miksi yksinkertainen toteuttaa on usein kallein ja tehottomin?

Katso ja kuuntele episodi, niin kuulet mitä uusia mahdollisuuksia kanta-asiakasohjelmat tuovat jopa isoihin B2B-sopimuksiin.

Jos haluat kuulla lisää kasvusta ja digitaalisesta kilpailukyvystä, jätä viesti Let’s do !T:lle ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten:
https://letsdoit.fi/jutellaan/

Hyvä omistaja: mitä suomalainen yrittäjä voi oppia Warren Buffettilta. Vieraana Matti Apunen ja Heikki Nuutila

keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Tänään Let’s do !T:n  podcastissa puhutaan “Hyvä omistaja” -kirjasta, joka kertoo Warren Buffettista. Pekka Poukkulan vieraina ovat toinen kirjan kirjoittajista, Tampereen yliopiston työelämäprofessori Matti Apunen sekä hallitusammattilainen Heikki Nuutila.

Warren Buffett on ehkä kaikkien aikojen menestyksekkäin sijoittaja, ja hänen johtamansa Berkshire Hathawayn menestys on innoittanut Matti Apusta ja kirjan toista kirjoittajaa Juha Vikmania pitkään.
Heitä mietitytti, voisiko Buffettin menestyksen salaisuutena oleva hyvä omistajuus toimia Suomessa huomattavasti pienemmässä kokoluokassa, jopa PK-yrityksissä, ja he havaitsivat, että kyllä voi, erinomaisesti!
Episodissa Matti Apunen avaa Warren Buffettin omistamisen filosofiaa, Pekka Poukkulan ja Heikki Nuutilan kanssa keskustellen.

Katso ja kuuntele episodi, niin kuulet kuinka hyvällä omistamisella voidaan luoda suurempia menestystarinoita, myös Suomessa.

Jos haluat kuulla lisää kasvusta ja digitaalisesta kilpailukyvystä, jätä viesti Let’s do !T:lle ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten:
https://letsdoit.fi/jutellaan/

Mikä on digitalisaation ja digitalisoinnin ero? Vieraana Kari Neilimo ja Heikki Nuutila

keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Digitalisaatio on yhtä suuri muutos sekä ihmisille että yrityksille kuin teollinen vallankumous aikanaan – kenties suurempikin. Let’s do !T:n tämän kertaisessa podcastissa keskustellaan digitalisaation ja digitalisoinnin eroista. Pekka Poukkulan vieraina keskustelemassa ovat vuorineuvos, taloustieteen tohtori Kari Neilimo ja kokenut hallitusammattilainen Heikki Nuutila.

Vaikka nuorelle sukupolvelle digitaalinen maailma on luonnollista, tuottaa se silti päänvaivaa monelle keski-ikäiselle johtajalle.

 • Miten oman yrityksen olisi digitalisoitava liiketoimintaa? 
 • Vai voisiko olla tekemättä mitään?
 • Entä mikä digitalisaation vaikutus liiketoiminnalle oikein on?

Katso ja kuuntele episodi, niin kuulet millaisilla ajatuksilla Kari Neilimo ja Heikki Nuutila lähtevät purkamaan digitalisaatiota ja digitalisointia palasiin.

Jos haluat kuulla lisää kasvusta ja digitaalisesta kilpailukyvystä, jätä viesti Let’s do !T:lle ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten:
https://letsdoit.fi/jutellaan/