Kirjoitukset ajalta helmikuu 2020

Omistaja-arvo ja miten yrittäjälle tuotetaan arvoa, vieraana Heikki Nuutila, hallitusammattilainen

torstai 27. helmikuuta 2020

Mitä tarkoitetaan omistaja-arvolla, ja miten sitä voidaan PK-yrittäjälle tuottaa? Siitä keskustellaan tällä kertaa Let’s do !T:n podcastissa, ja Pekka Poukkulan vieraana on hallitusammattilainen Heikki Nuutila.

Monesti PK-yrityksessä omistaja, hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja ovat sama henkilö. Tämä kolmen hatun rooli on ongelmallinen niin työntekijöille kuin asiakkaille ja kumppaneillekin. Niinpä on tärkeää pyrkiä erottelemaan nämä roolit toisistaan, ainakin siten, että muut tietävät mikä hattu päässä milloinkin yrittäjä toimii.
Seuraavaksi fokukseen on otettava omistajastrategia ja omistajan tahto. Mihin omistajuus on menossa? Ollaanko suuntaamassa kohti yrityskauppaa tai sukupolven vaihdosta?

Katso ja kuuntele episodi, niin voit saada tuoreita ajatuksia siitä, kuinka omistaja-arvoa kasvatetaan.

Jos haluat kuulla lisää kasvusta ja digitaalisesta kilpailukyvystä, jätä viesti Let’s do !T:lle ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten:
https://letsdoit.fi/jutellaan/

Miten jatkuva innovointi tuo menestyksen. Vieraana Matti Apunen ja Heikki Nuutila

torstai 20. helmikuuta 2020

Innovointiin on monia metodeja, mutta tärkeintä on, että organisaatiolla on juuri sen omiin tarpeisiin valittu metodi. Menestys syntyy kyvystä tehdä jatkuvasti pieniä innovaatioita läpi organisaation, pikemminkin kuin vain rajatun eliittijoukon projektina.

Tästä aiheesta Let’s do !T:n podcastissa Pekka Poukkulan vieraana on keskustelemassa Tampereen yliopiston työelämäprofessori Matti Apunen ja kokenut hallitusammattilainen Heikki Nuutila.

  • Miten kyky jatkuvaan innovointiin luodaan ja miten sitä johdetaan?
  • Entä kuinka tärkeää jatkuva innovointikyky on vaikkapa tavalliselle suomalaiselle pk-yritykselle?

Katso ja kuuntele episodi, niin saat lisää tietoa siitä, kuinka pienikin organisaatio kykenee jatkuvaan innovointiin ja luo siten etumatkaa.

Jos haluat kuulla lisää kasvusta ja digitaalisesta kilpailukyvystä, jätä viesti Let’s do !T:lle ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten:
https://letsdoit.fi/jutellaan/

Mitä kilpailukyky on ja miten kilpailuetu saavutetaan? Vieraana Kari Neilimo ja Heikki Nuutila

torstai 13. helmikuuta 2020

Tässä Let’s do !T:n podcast- jaksossa Pekka Poukkulan vieraiksi asettuvat vuorineuvos, taloustieteen tohtori Kari Neilimo ja kokenut hallitusammattilainen Heikki Nuutila. Aiheina ovat kilpailukyky ja kilpailuetu.

Vuorineuvos, taloustieteen tohtori Kari Neilimon mukaan kilpailukyky tarkoittaa, että yritys on samalla tasolla kilpailijoidensa kanssa. Mutta kilpailukyky ei kuitenkaan tarkoita, että erottuisi massasta.

Kilpailuetu taas on kilpailukyky täydennettynä yhdellä tai useammalla positiivisilla erottuvilla tekijöillä, kuten parempi laatu. Mutta kilpailuetua ei ole se, mitä yritys väittää, vaan kuinka asiakas sen ymmärtää ja kokee.

Hallitusammattilainen Heikki Nuutila taas vertaa kilpailukykyä siihen, että jalkapallojoukkue on päässyt 1. divisioonaan. Vasta kilpailuedun saavutettuaan se voi toivoa nousevansa Veikkausliigaan.
Keskustelussa käsitellään myös digitaalisia keinoja, joilla yritykset tänä päivänä usein hakevat kilpailuetua. Samalla monista digitaalisista keinoista on tullut jo edellytyksiä. Ne eivät enää tuo kilpailuetua, mutta niiden puute tarkoittaa, ettei yritys ole enää edes kilpailukykyinen.

Millaisilla keinoilla yritykset sitten voivat hakea kilpailuetua?

Katso ja kuuntele episodi, niin kuulet millaisilla ajatuksilla Kari Neilimo ja Heikki Nuutila lähtisivät hakemaan kilpailuetua.

Jos haluat kuulla lisää kasvusta ja digitaalisesta kilpailukyvystä, jätä viesti Let’s do !T:lle ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten:
https://letsdoit.fi/jutellaan/​​​​​​​

Kuinka muutosta johdetaan. Vieraana Heikki Nuutila, hallitusammattilainen

torstai 6. helmikuuta 2020

Jokainen yritys joutuu muuttumaan selviytyäkseen ja menestyäkseen. Toimintojen ja prosessien muuttaminen saatetaan vielä osata, mutta kulttuurin ja johtamistavan muutokset ovat usein erityisen hankalia. Niihin ei ymmärretä puuttua, ja vaikka puututtaisiin, harvoin osataan. 

Tässä Let’s do !T:n podcast-jaksossa Pekka Poukkulan vieraana muutoksesta ja sen johtamisesta keskustelemassa on monessa mukana oleva hallitusammattilainen Heikki Nuutila.

Keskustelussa käsitellään mm. seuraavia kysymyksiä:

  • Miksi johtamiskulttuuri on muutoksen avain?
  • Mistä johtamiskulttuurin muutos lähtee?
  • Millainen sitten on hyvä johtamiskulttuuri?
  • Entä miten huomio pitäisi jakaa kulttuurin ja johtamisen, sekä toisaalta toimintojen ja prosessien välillä?
  • Mitkä ovat muutoksen johtamisen parhaita käytäntöjä ja kikkoja?

Katso ja kuuntele episodi, niin voit saada uusia näkökulmia muutosjohtamiseen.

Jos haluat kuulla lisää kasvusta ja digitaalisesta kilpailukyvystä, jätä viesti Let’s do !T:lle ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten:
https://letsdoit.fi/jutellaan/