Kirjoitukset ajalta tammikuu 2020

Mitä on In The Box -johtaminen? Vieraana Matti Apunen ja Heikki Nuutila

keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Mitä on In The Box -johtaminen? Ja kuinka työntekijälle annetaan oikein mitoitettu haaste ja tavoite?

Tässä episodissa Let’s do !T:n ja Pekka Poukkulan vieraana työntekijöiden johtamisesta ovat keskustelemassa Tampereen yliopiston työelämäprofessori Matti Apunen sekä kokenut hallitusammattilainen Heikki Nuutila.

Matti Apusen mukaan yksi keskeisiä johtamisen haasteita Suomessa on tavoitteiden asettaminen – työntekijät eivät tiedä, mitä heiltä odotetaan. Tavoite voi tuntua epämääräiseltä tai liian suurelta. Ei ymmärretä kuinka siihen päästään, tai minkä tasoista suoritusta odotetaan.

In The Box -johtaminen asettaa tavoitteita, jotka ovat haastavia, mutta työntekijän ymmärtämiä. Häneltä ei odoteta ihmeitä tai epämääräisiä suuria ajatuksia, vaan erinomaista suoritusta hänen oman ammattitaitonsa puitteissa.

Katso ja kuuntele episodi, niin saat näkemyksiä siitä, kuinka työntekijöille tänä päivänä tulisi tavoitteita asettaa ja niiden saavuttamista johtaa.

Jos haluat kuulla lisää kasvusta ja digitaalisesta kilpailukyvystä, jätä viesti Let’s do !T:lle ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten:
https://letsdoit.fi/jutellaan/

Mitä digitaalinen kyvykkyys on ja miten se saavutetaan? Vieraana Kari Neilimo ja Heikki Nuutila

torstai 23. tammikuuta 2020

Episodin vieraista ei osaamista puutu, kun Let’s do !T:n Pekka Poukkulan vieraiksi asettuvat vuorineuvos, taloustieteen tohtori Kari Neilimo ja kokenut hallitusammattilainen Heikki Nuutila. Aiheena on tällä kertaa digitaalinen kyvykkyys erityisesti PK-yrityksen näkökulmasta.

 • Mitä digitaalinen kyvykkyys on?
 • Mikä rooli johtamisella on sen saavuttamisessa?
 • Onko digitaalinen kilpailukyky markkinoiden luoma välttämättömyys, vai voiko sillä jopa saavuttaa kilpailuetua?
 • Miten hankkeille asetetaan tavoitteet?
 • Millaisin askelin kannattaa menestykseen pyrkiä?
 • Tarvitaanko digistrategiaa?
 • Millaisia olisivat hyvät, ja ennen kaikkea realistiset, esimerkit?

Katso ja kuuntele episodi, niin saat tuoretta tietoa digitaalisesta kyvykkyydestä ja siitä, miten se saavutetaan.

Jos haluat kuulla lisää kasvusta ja digitaalisesta kilpailukyvystä, jätä viesti Let’s do !T:lle ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten:
https://letsdoit.fi/jutellaan/

Kasvun johtaminen ja kasvu monelta kantilta, vieraana Heikki Nuutila, hallitusammattilainen

keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Let’s do !T:n podcastissa Pekka Poukkulan vieraana kasvusta ja sen johtamisesta keskustelemassa on monessa mukana oleva hallitusammattilainen Heikki Nuutila.

Vain 9 prosenttia PK-yrityksistä haluaa kasvaa. Monelle kasvu olisi ok, jos sitä sattuisi tulemaan, mutta hieman yllättäen yli puolet PK-yrityksistä ei edes toivo kasvua. Ja se on jo kansantaloudellinen ongelma.

Yrityksen tulevaisuudelle kasvu on kuitenkin välttämättömyys. Paikalleen jämähtänyt yritys taantuu muun talouden kasvaessa ja sen asema käy ahtaammaksi kustannusten noustessa, mutta myynnin polkiessa paikallaan.
Kasvu ei kuitenkaan synny itsestään, vaan se vaatii aktiivista otetta johdolta, ja juuri siitä tässä episodissa puhutaan.

 • Millä dynaamiseen venaamiseen tottuneelle yritykselle ja erityisesti sen myynnille ja -johdolle saadaan kasvuvaihde päälle?
 • Mikä on ketterän kokeilun merkitys kasvun löytämisessä vai sopiiko se vain muutenkin ketterielle startupeille?
 • Paljonko kasvua pitää suunnitella, kuinka määrätietoista johtamista tarvitaan? Ja mikä on sattuman tai intuitiivisuuden rooli?
 • Millaista johtajaa ja johtamista kasvuun tarvitaan?
 • Miten porukka saadaan mukaan muutokseen, ja milloin tiimiin on tarve tehdä muutoksia?

Katso ja kuuntele episodi, niin voit saada uusia ajatuksia siitä, miten kasvuvaihde saadaan päälle. 

Jos haluat kuulla lisää kasvusta ja digitaalisesta kilpailukyvystä, jätä viesti Let’s do !T:lle ja otamme sinuun yhteyttä pikimmiten:
https://letsdoit.fi/jutellaan/